Tänään voisi viimein aloittaa tämän blogin, johon nyt sitten pitkin vuotta kirjoittelen mahdollisista ensimmäisistä perhetiedoista, etävalmennuskirjeistä, lähtövalmennuksesta sun muista aiheeseen liittyvistä.

Tähän mennessä on ehtinyt tapahtua jo paljon. Paperit odottavat vielä lähtöään kohdemaahan, mutta kauaa ei enää mene siihenkään hetkeen. Ensimmäinen etävalmennuskirje tuli n. päälle viikko sitten ja siinä oli mukana kutsu SLEP-kielitestiin, joka on pakollinen kaikille YFU:n USA vaihtareille. Testi oli viime torstaina ja se oli hirmu vaikea, mutta selvisin kuitenkin kunnialla (ainakin omasta mielestä! :D) mutta kun tulokset tulevat tällä viikolla, saa nähdä miten käy. Testissä oli kuullun- ja luetunymmärtämisosuudet ja aikaa oli kuhunkin tehtävään todella vähän. Itselleni kävi lopussa niin, että viimeinen sivu luetunymmärtämisestä oli vielä kokonaan tekemättä, kun testin valvoja sanoi aikaa olevan jäljellä enää 10min. Siinä menikin sitten se lopputesti pelkäksi arvailuksi. :D (Testin jokaisessa kohdassa oli aina vaihtoehdot a,b,c ja d) YFU:n alaraja on 40 pistettä ja testin maksimi on 70 tienoilla. Jos käy niin, että tuloksesta saa alle 40, joutuu todistamaan oman kielitaitonsa jollakin toisella tavalla. Mutta toivotaanhan parasta!

Tänään sain ensimmäisen hepatiittirokotteen. (Terveydenhoitaja meinasi pitkittää piikin antoa vieläkin, mutta sanoin, että olin nyt niin henkisesti valmistautunut, että halusin sen tänään.) Seuraava pistos on tiedossa joulukuun alussa... USA on vaatinut Yfun vaihtareilta myös Mantoux ihotestin tulosta, jonka on oltava negatiivinen. Onneksi oli. Minulla ei siis ole tuberkuloosia! :D Huvittavinta oli, kun sairaanhoitaja heitti vitsillä, että "on ne ihmeen tarkkoja siellä USA:ssa ettei me saastuneet suomalaiset vaan vietäis mitään tauteja sinne!" :D Näinhän se on.

Hankin myös viime perjantaina biopassin. Ja kuten tuli hyvin huomattua, passin hankkiminen ei ole enää niin yksinkertaista. Kuvien täytyy olla juuri oikeassa mittasuhteessa ja pään oikeassa asennossa ja kuva ei saa olla liian valottunut tai tumma. Alle 18-vuotiaan vanhempikin joutuu vielä todistamaan olevansa lapsensa huoltaja lisäkysymyksiä myöten. Kun ei ajokortti enää kelpaa henkilöllisyystodistukseksi. Mutta onhan se hyvä että ollaan tarkkoja. Parin viikon päästä saan sitten hakea uuden maailmanmatkaajankorttini.

Eletään jännittäviä aikoja ja n. viiden viikon kuluttua pitäisi tulla seuraava etävalmennuskirje. Sitä odotellessa. :]