Tosiaan, viime viikonloppuna tapahtuikin kaikenlaista ja haluan kertoa teille siitä nyt, etten vain unohda myöhemmin.

Margaret sai uuden auton. Siis todella upean! Se on punainen Toyota, joka käynnistyy nappia painamalla. Sisällä on navigaattori, joka näyttää teiden nimet ja neuvoo tarvittaessa. Siihen voi asettaa tietyn kohteen, jonka jälkeen ääni neuvoo ajamaan oikein. Tätä toimintoa emme ole vielä kokeilleet, mutta pääsemme pian koittamaan! Samalla näytöllä on myös paljon muita toimintoja, esim. voi seurata, mitkä osat autosta ovat kulutuksessa. Lisäksi autossa voi kuunnella cd:itä ja soittimeen voi tunkea 6 levyä samaan aikaan sisälle. Cool! Mailit pystyy muuttamaan kilometreiksi ja sain hetken seurata kuinka kovaa kuljimme kilometreissä. :P

Viikonloppuna oli myös Jesse James Day ja kaupungilla oli kaikenlaista hulinaa. Pieniä kojuja katujen varsilla, tivoli hurjine laitteineen sekä näytelmä, joka kertoi, miksi tätä kyseistä päivää oikein vietetään. Tässä teille historiaa:

THE RAIDERS ENTER THE BANK

On a bright and sunny Thursday in September of 1876, eight bandits rode into Northfield intent on robbing the First National Bank. The date was September 7 and the time was 2:00 p.m. Later it would be called "a textbook James-Younger bank robbery," and it began with three bank employees to open the safe but were told that the door was locked and couldn't be opened.

THE SCENE ON THE STREET

Meanwhile, out on the street, local citizens began to arm themselves when one of their merchants discovered the robbery in progress.Upon this discovery, two of the gang members sprang to their saddles and began firing their pistols and yelling for all to leave the area or be shot. This forced the three remanining robbers to enter the fray. The first to fall was a Swedish immigrant named Nicholas Gustafson, who remained on the street, not understanding English. Gustafson was wounded in the head and died several days later.

DEFEAT COMES SWIFTLY

It lasted but seven minutes and when it was over, two of the robbers lay dead on the street with two more badly wounded. As the remaining six ruffians fled to the south and west, the largest manhunt in the history of these United States was being organized. Frank and Jesse James were not caught after the botched raid, but the Younger brothers were captured and Charlie Pitts was killed after a furious gun battle near Madelia, Minnesota, two weeks later.

THE HEROES WERE MANY

The heroes that day were many: J.S. Allen, the merchant who first sounded the alarm; A.R. Manning, who shot a horse, wounded Cole Younger and killed William Chadwell using only a single shot rifle; Henry Wheeler, who killed Clell Miller and wounded Bob Younger with an old Army carbine he found in the lobby of the Dampier Hotel; and the one who gave the most that day, Joseph Lee Heywood, who died because he wouldn't open the bank vault and betray the trust of the owners of the bank. It is the extraordinary courage of thse ordinary men that we honor on the weekend after Labor Day each year.

Tästä näytelmästä minulla on paljon kuvia, joten yritän lisäillä niitä piakkoin. Oli aika mielenkiintoinen, mutta lyhyt. Pikkulapset vain rupesivat parkumaan, kun ratsastajat pamauttelivat leikkipyssyillä ilmaan.. 

Olin kaupungilla yhdessä Marvinin kanssa, koska Margaretilla oli muita asioita hoidettavana. Tapasin kojuja kierrellessäni Margaretin työkaverin Sheilan, joka yhtäkkiä vain huusi nimeni. Olin jutellut Sheilan kanssa kerran puhelimessa, mutta minulla ei ollut harmainta aavistusta miltä hän näyttäisi. Hän sanoi tunnistaneensa minut nähtyään ensin Marvinin. Tapasimme myös Emilyn vanhemmat. Ostimme yhteiset ranskalaiset ja pepsiä ja lähdimme kotiin.

Sunnuntaina kävin kirkossa, jonka jälkeen lähdin Margaretin kanssa Mall of Americaan shoppaamaan! Kyseinen ostoskeskus on Amerikan suurin ja koko maailman toisiksisuurin shoppauskeskus. Olin todella innoissani sinne menosta, sillä tarvitsin kipeästi uusia vaatteita ja kengät. Ehdimme yhdessä päivässä nähdä ehkäpä 1/3 koko paikasta. Se oli siiis valtava! Ennen shoppauskierroksen aloittamista kokeilin nostaa global cash kortillani rahaa, ja se onnistui tyylikkään helposti ja pian olikin 100 dollaria käteisellä rikkaampi.

Leukani putosi lattiaan siinä vaiheessa, kun näin huvipuiston kauppakeskuksen sisällä. Siellä pystyi matkustamaan tukilla vedessä (vähän kuin vonkaputous lintsillä tai tukkijoki särkänniemessä), tuolikaruselli, kaksi valtavaa vuoristorataa ja yksi pienempi, maailmanpyörä ja ties mitä.. (Minulla on näistäkin muutamia kuvia!) Eri kerroksissa oli valtavasti vaatekauppoja mistä valita, erilaisia ruokakojuja jne. Jotkut vaatekaupat olivat hyvin persoonallisia. Kun menin yhteen sisälle, siellä soi musiikki yhtä lujalla kuin diskossa ja kauppa oli pimennetty aivan hämäräksi. Vain vaatteet oli valaistu valaisimilla. Aika monet kaupoista olivat kalliita, jokin villatakki 60 dollaria jne. Mutta onneksi löytyi myös halpoja. Ja yllätyksekseni löysin myös vakkarikauppani H&M:än ja siellä olikin jo minulle tuttuja vaatteita.

Löysin itselleni 5 paitaa ja hienot converset! Merkkikengät oli pakko ostaa, kun täällä ne olivat ainakin 25 euroa halvemmat kuin Suomessa. Lisäksi ostimme teekaupasta mahtavannmakuista teetä. Kaupassa sai koemaistaa eri laatuja ja yhdessä pönikässä oli strawberry&kiwi jääteetä, johon ihastuimme molemmat, ja sitä oli pakko saada heti!

Margaret lupasi viedä minut vielä monasti uudelleen tuohon valtavaan shoppauskeskukseen, joten olen siitä iloinen! Onneksi paikka ei sijaitse kovin kaukana kodistamme, ehkä noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Kotiinpaluumatkalla ostimme Chipotle nimisestä ruokapaikasta kanaburritot ja kolat ja söimme ne perille päästyämme.

Monet ihmiset ovat kyselleet minulta kuvia ja yritän lisäillä niitä as soon as possible, joten malttia vielä immeiset! Lupaan, että niitä saatte. Tässä siis viime viikonloppu.

PS.
YFU järkkää matkoja eri paikkoihin ja Heartlandin alueella asuville on n. 8 päivää kestäviä reissuja mm. New Yorkiin ja Hawaiille, joihin myös minä ilmoittaudun! (Lupa jo saatu Suomesta ja Amerikasta, joten maltan tuskin odottaa ;>) Täältä voit katsoa lisää. 

Ansku kuittaa.